Proefpersonen

(Dutch only)

De onderzoeksgroep zoekt voor onderstaan projecten proefpersonen:

Kinderen (6-10 jaar) voor onderzoek naar de locatie van hersenfuncties

Gezocht: Proefpersonen (6-10 jaar)

Voor onderzoek naar de locatie van hersenfuncties

 

Over het onderzoek

MRI kinderbrein
MRI-beelden van de hersenen van een kind

Kinderen met epilepsie moeten soms geopereerd worden om de epilepsie te laten stoppen. Daarbij wordt het zieke stuk van de hersenen weggehaald. Sommige hersengebieden zijn heel belangrijk om te kunnen bewegen of praten. Die mogen bij de operatie niet worden weggehaald. De onderzoekers van het UMC Utrecht willen kijken of met functionele MRI scans (‘hersenfoto’s’) de plaats van die belangrijke hersengebieden bepaald kan worden.

 

Wanneer kun je meedoen?

Voor het onderzoek zoeken we kinderen met epilepsie. Alleen kinderen van 6 t/m 10 jaar oud kunnen meedoen. Deelnemers mogen geen metaal in het lichaam hebben (een draadje achter de tanden mag wel). Als uw kind bang is om in kleine ruimtes te liggen (claustrofobie), kan het beter niet meedoen.

 

Hoe gaat het onderzoek?

Het onderzoek vindt plaats in de MRI scanner van het UMC Utrecht. Om aan de MRI scanner te wennen, oefenen we bij een oefen-scanner. Als alles helemaal duidelijk is wordt de echte functionele MRI scan gemaakt. Tijdens het maken van de hersenfoto’s vragen we uw kind om kleine opdrachtjes uitvoeren.

 

Vergoeding

Uw kind krijgt een vergoeding voor de tijd bij de oefen-scanner en de echte MRI scanner. Verder krijgt uw kind een foto van zijn/haar eigen hersenen. Ook worden de reiskosten vergoed.

 

Interesse?

Vindt uw kind het leuk om aan dit onderzoek mee te doen? Bel of email dan de onderzoeker (Mariska van Steensel) via m.j.vansteensel @ umcutrecht.nl of 088-755 5121.

 

Neem contact met ons op